De regering van Uttar Pradesh heeft een MoU getekend met Onix Structures Private Limited om projecten voor hernieuwbare energie van 2000 MW te ontwikkelen. Dat meldt ANI , een partner van het TV BRICS-netwerk.

De overeenkomst werd bereikt in de marge van de Uttar Pradesh Investor Summit in 2023. Volgens het memorandum verbindt de aannemer zich ertoe een project te ontwikkelen voor een zonne-energiecentrale van 1.000 MW in Prayagraj en een windmolenpark van 1.000 MW in Baghpat.

De voorgestelde projecten, die dit jaar van start gaan, vergen een geschatte investering van 120 miljard roepies ($ 1,457 miljard) en zullen naar verwachting banen creëren voor meer dan 1.500 mensen.

De ontwikkeling van deze projecten zal de positie van Uttar Pradesh als leidende staat op het gebied van hernieuwbare energie verder versterken en de autoriteiten aanmoedigen om in deze sector te investeren.

“We zijn verheugd om onze samenwerking met de regering van Uttar Pradesh aan te kondigen om deze projecten voor hernieuwbare energie te ontwikkelen. Ons doel is om de staat te helpen zijn doelstellingen op het gebied van hernieuwbare energie te bereiken en een positieve impact te hebben op het milieu en de lokale gemeenschappen. We zijn ervan overtuigd dat dit project een belangrijke stap zal zijn in de richting van het bereiken van onze doelstellingen voor nul-uitstoot van broeikasgassen ”, aldus Hardik Adhya , vice-president van de projectontwikkelaar voor hernieuwbare energie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here